onsdag 31 december 2008

Nyårsafton... 2008 har gått fort!

Så är det sista dagen på detta år! Otroligt vad det gått fort! I morse blev det en skön sovmorgon, en härlig frukost som fick ta tid, en extra mugg kaffe i vardagsrummets sköna fåtöljer i burspråket, elden i vedspisen knastrar och värmer gott... mysigt! Solen lyser upp den frostnypna marken och får den att glittra så vackert. Vilken fantastisk avslutning på ett ganska omtumlande år!
Nästa år blir ännu ett spännande år... Maken börjar en ny tjänst, som säljare. Vår dotter J ska få ännu ett barn, underbart! Jag räknar med att må ännu bättre, kanske till och med en magoperation. Förhoppningsvis får vi ett positivt beslut från skolministern att L får gå kvar på Ekeskolan i Örebro. Sonen M kanske kan få sig en efterlängtad lägenhet och börja ett självständigt liv... han hoppas även på att få gå på Folkhögskolan, vi håller alla tummar vi har! Vår tomt ska få fortsätta att utvecklas från åkermark till villatomt, fruktträd ska planteras, rosenportaler ska snickras och rosor planteras, syrener ska omgärda vår kulle... vi får se hur mycket vi hinner och vad plånboken tillåter. Det är ju oftas ekonomin som sätter käppar i hjulet...
Ikväll ska vi fira in det nya året hemma, bara familjen. Vi ska äta en fin oxfilé, rostad potatis, en smarrig sås, stekta haloumiskivor och en mumsig sallad. Till dessert blir det en vaniljparafait med tomtebloss i! Lite goda ostar till kvällen med ett gott vi... mmm. Sen får vi gå ut och titta på fyrverkerierna! Vi smäller inga egna men vi ser ju andras och de som fyras av från Sundbyholm. Det är bra med lite avstånd för då slipper vi ljuden som troligen skulle skrämma vår hund! L tycker visserligen att det är roligt när det låter mycket...
Så alla ni som läser min blogg, jag och hela min familj önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!!

måndag 29 december 2008

Hu så kallt det är...!

I morse när jag gick ut för att hämta tidningen var det -11 grader ute! Hu så kallt! Klinkersgolvet i köket var iskallt... mitt eget fel. Jag har tjatat på maken att han ska dra ner på värmen, vill inte att det ska vara för varmt inne för då kan man inte tända en massa ljus o svepa in sig i en skön filt o kura i soffan!! Det bästa med den här årstiden! Men vad sjutton, kalla golv är väl inget bekymmer, det är bara att ta på tofflorna så blir det så skönt.
Ikväll har vi laddat upp maken och jag för att sjunga! I lördags for min gulliga man iväg och köpte en xbox 360 och LIPS så vi sjunger oss hesa här hemma!! Så himla kul! Dessvärre inte så vackert, men man kan inte få allt!
I morgon är det till att jobba igen, men det är inget att oja sig för det kommer ju en massa lediga dagar igen!

söndag 28 december 2008

nybörjare

Jag har just bestämt mig, jag vill starta en egen blogg... så nu kör jag igång. Jag tycker om att läsa min vänninas blogg. Tycker att det är ett mysigt sätt att delta i hennes liv, även när vi inte träffas eller pratar i telefon. Vi har känt varandra i 20 år, hon betyder otroligt mycket för mig.

Varför vill jag blogga? Jag är på en livsresa som jag inte riktigt vet vart den tar mig... I somras tog jag mig i kragen (tack vare vänninan ovan) och sökte läkarhjälp för min mentala hälsa. Jag har under flera år förnekat att jag befunnit mig i en depression. Jag äter mediciner, träffar beteendevetare och läkare regelbundet. Det hjälper faktiskt! Trodde det skulle vara mycket värre att söka hjälp än vad det var. Jag känner mig stolt över mitt beslut att ta tag i mina bekymmer och ta emot den hjälp som faktiskt finns. Jag har även berättat för mina närmsta kollegor och självklart min chef och jag får den förståelse jag så väl behöver!

Förra veckan när jag var till min läkare (som är helt fantastisk!) bad jag om hjälp för min övervikt. Något som jag tidigare inte skulle kunna tänka mig att tala med någon om, som om den inte syns då!! Jag frågade om han tror att jag kan få hjälp med en operation. Han förstod mig och ska skicka en remiss!! Spännande! Tänk att jag kanske ska bli smal igen!! Nu ska jag krypa till sängs, jobbardag i morgon!