onsdag 28 januari 2009

Nu är kontrakt skrivet!

Äntligen! Nu har M skrivit på kontaktet för sin lägenhet! Så himla kul för honom!! Vi fick med oss en tapetbok, han ska få omtapetserat så han ska välja nya tapeter. Lite svårt tycker han så vi har tittat och resonerat tillsammans. Personligen tycker jag att han är lite försiktig av sig, men det blir nog väldigt fint. Den första mars flyttar han... det är ju inte alls lång tid kvar... pirrigt!
Jobbade till 19,30 idag igen, så himla mycket att göra! I morgon ska jag till Stockholm på kurs hela dagen. Kul att få lära sig lite nytt. Får se om jag stöter på "gamla" kollegor som numer är tvugna att pendla till jobbet om dagarna. Deras jobb försvann ju från kontoret hemma och landade i Stockholm i stället.
Den här veckan ska L börja simma med Lotta på Granen. Det tror jag blir riktigt kul för stumpan! Hon gillar ju verkligen att bada. Men hon kommer väl på nackdelen efter en tid, man måste duscha!! Hon brukar säga att hon gärna kan sluta med både träningen och ridningen bara för att få slippa att duscha! Knasfian! Sa till henne att hon inte får välja det själv, det accepterade hon.
Vet ni, den 4 mars ska jag få följa med J och hennes make till Stockholm på 4 dimentionellt ultraljud! Det ska bli så himla roligt att få titta på bäbisen! Man får veta vilket kön den har... spännande! Jag kommer att gråta ihjäl mig! Får ta med massor av näsdukar... Tänk att jag ska bli mormor en gång till!! Hurra!!!!

lördag 24 januari 2009

Så är det lördag igen!

Sovmorgon, skönt! Ett förskräckligt trist väder ute!! Hu! Men jag har en snäll make som går ut med hunden... tack för det!
På tisdag ska M skriva kontrakt på lägenhet! Det blir den vi tidigare var och titta på. Så himla kul! Men det är inte tack vare Socialtjänsten, i veckan var M till sin läkare och berättade för honom vad Soc har sagt och hur de bemött honom. Han blev riktigt upprörd! Läkaren skrev ut ett läkarintyg som styrker M´s funktionshinder men även att de inte hindrar honom att bo i en helt vanlig lägenhet. M pratade sedan med Åsa Rundlöf på Socialen, hon berättar att hennes chef Birgitta har fattat beslut i M´s ärende; avslag på begäran om bistånd till lägenhet! Hon fattar alltså ett beslut innan hela utredningen är klar, vi skulle ju ha ett möte med chefen, Åsa, utredare på NP centrum, M och jag... vi har inte haft något möte ännu. På NP center har de inte hört talas om något möte... chefen sa i förra veckan att kallelse skulle komma med posten för allt var bokat och klart! Och nu har hon alltså fattat beslut. Den kvinnan har antingen en personlighetsstörning så hon är som två människor och den ena vet inte vad den andra gör, eller så är hon bara helt inkompetent!! Jag vet inte vilket som är korrekt, men det ska vi ta reda på eftersom vi inte kan finna oss i en sådant bemötande.
Hur som helst har det löst sig i alla fall, M blir beviljad aktivitetsersättning, det innebär att han kan söka bostadstillägg, som i sin tur innebär att han får 91 % av hyran i bidrag... Toppen! M får en egen inkomst vilket innebär att Soc kan ta sig någonstans där solen aldrig lyser!
Det tar lite tid att skriva i bloggen idag, håller på att laga mat samtidigt som jag skriver. Men vem har bråttom? Det blir en smaskig köttgryta och ris till mat. ICA Ekängen hade jättefin fransyska till ett riktigt bra pris. Dessvärre har vi på tok för lite rödvin hemma, hur gick det till?? Vi får bara ihop ett glas! Nu går Dodge omkring och försöker se utsvulten ut! Han väntar på sitt nykokta grishjärta som måste svalna innan han kan få äta... och det går alldeles för sakta för hans smak.
Lördagkvällen blir precis som vanligt när L är hemma, Körslaget på 4:an. Inte så kul tycker jag, men det är som vanligt bara att bita ihop och gilla läget. Det är ju inte så många TV program som hon har någon behållning av...
Pratade med min underbara dotter J idag. Bäbisen i magen är hur busig som helst! Sparkar och snurrar! Mysigt! Längtar efter att åka dit och känna på magen! Det är nog mitt sista barnbarn som väntar på att bli klar för att komma ut till oss andra. Tror inte att M kommer att skaffa barn. Vill inte att L ska skaffa barn... Så det gäller att passa på och frossa riktigt ordentligt!
Skulle ha gått till beteendevetaren i fredags... ville inte, så jag ljög att jag var tvungen att vabba. Dumt att ljuga, jag vet... Men jag ville inte säga till henne att jag inte hade lust att komma till henne. Hon är bra, det är inte det. Men jag tror inte att hon kan göra mer för mig nu... eller också är det jag som förtränger att jag behöver mer hjälp. Jag vet inte... vi har bokat in en ny tid. Då får jag väl ta mig dit och vara ärlig, säga att jag tror att det får räcka med våra träffar. Men det kan ju ändra sig, kanske mår jätteskrutt då så jag känner att jag behöver henne hur mycket som helst.
Nästa vecka ska jag på kurs i Stockholm, ska blir kul att få fördjupa mina kunskaper om vårdbidrag. Jag har ett helt otroligt roligt jobb med otroligt roliga arbetskamrater! Enda nackdelen just nu är att jag har hela skrivbordet belamrat med ärenden som jag måste bli klar med. Tiden vill inte riktigt räcka till. Sitter kvar på kvällarna ett par timmar efter arbetstidens slut för att komma ikapp. Men det gör man ju inte när det hela tiden fylls på med betydligt mycket mer...
Nu tror jag maten börjar bli klar så det är dags att duka bordet och tjoa på familjen. Kramar tills nästa gång!

söndag 18 januari 2009

I morse blev det bråttom!

Väckarklockan (mobilerna) ringde i morse kl 07,00, inte vaknade vi inte! Dodge väckte oss kl 08,00 och det var allt bra tur för mig det. Skulle ju på auktion i Torshälla med mamma, jag brukar hämta henne kl 08,30... lite marigt att göra det idag då det tar 20 minuter att åka till henne och jag ville gärna duscha o äta lite innan... Men det gick rätt bra ändå, var hos henne 09,10. Full fart till Torshälla!! Vi fick bra sittplatser trots att vi var sena, tur! Vi skulle egentligen inte handla något, men nog sjutton var bilen full när vi åkte hem igen!! Jag begriper inte hur det kan bli så... nästa varje gång vi är där blir det likadant... ofattbart! Jag köpte ett jättefint litet vitt lagom skavt bord, ett otroligt fint höganäskrus, matsilver för 12 pers som låg i schatull, en underbar bordlampa.... Mamma handlade mer än mig, inte helt ovanligt. Hon har redan mer än fullt hemma hos sig, så vart hon ska placera allt har jag ingen aning om.

När jag kom hem var det bara att dra igång middagen, kycklingfilé i ugnen med smulad fetaost över, mumsigt! Ett glas rött passade utmärkt till. Om en liten stund blir det en mugg te och en bit sockerkaka som min underbara make bakat tillsammans med L när jag var borta.

I morgon ska L åter till skolan i Örebro, så lite småpackande blir det. Maken ska också till Örebro, kurs med övernattning. Så då blir jag gräsänka, kommer sakna min underbara "gubbe". Men det får gå, jag har köpt en underbart god glass att mumsa på, ska jobba över sen kommer andra delen på den nya TV serien, Lipstick nånting heter den. Den började förra veckan, bra tycker jag.

Så nu har man en låååång arbetsvecka framför sig igen. Men vad sjutton, veckorna går ju faktiskt otroligt fort. Tur att man har kul på jobbet!

lördag 17 januari 2009

Vilken skön lördag!

Sovmorgon, så skönt!! Vi sov visserligen lite längre än jag tänkt, men det gör ingenting. En härligt familjefrukost med äggröra, gröt, gott bröd och nybryggt kaffe... kan det bli bättre?! Solen sken från en klarblå himmel och det var -6 grader kallt ute, helt perfekt!
Så ringde våra vänner P och R, undrade om de kunde komma över på en fika. Självklart ville vi det!! Det är så himla mysigt att träffa dem, för man kan prata med dem om vad som helst! L är nog lite kär i R, hon blir så glad o tossig när han kommer. L blir glad av P också, hon känner sig trygg och bekväm med dem. Det är så härligt, för de är så gulliga med L, de bemöter henne som om hon inte har sitt funktionshinder. P berättade att hon pratat med sin dotter i telefon igår, det hade gått bra. Jag önskar att den flickan kunde förstå vilken fantastisk mamma hon har! Som hon har kämpat för sina barn, att de ska ha en trygg och bra uppväxt. Men vad hjälper det när deras pappa är trög? Kan bara inte förstå att omgivningen, myndigheterna inte genomskådar honom... eller har de gjort det men valt att inte se, inte förstå? Det är ju bekvämare så...
Äventyret med lägenhet till M fortsätter. Nu har den fantastiska damen på Socialen sagt att man inte kan bo i en egen lägenhet när man har epilepsi, inte heller när man har Aspbergers syndrom... jag fattar absolut ingenting! Vet alla människor som har dessa diagnoser att de inte kan bo i en vanligt lägenhet? Vet de att de antingen ska bo kvar hos mamma o pappa eller på gruppboende? Damen informerade M om att jag hade berättat att M inte klarar av att tvätta sig själv!!?? Det är ju bara så synd att hon glömde berätta för mig att jag har sagt så... hon måste helt enkelt ha blandat ihop M och mig med några andra klienter...

Mmmm, mums! Det blev ett litet uppehåll i skrivandet. Vi skulle äta middag. Himmel vad gott det är med lax och räkröra!! Ett glas vin till var helt perfekt... Nu skulle det bara vara gott med en bit Marabou choklad... har vi såklart inte. Stackars mig!!
P berättade när de var här att det låter när man går in på min blogg. Kunde absolut inte begripa vad det kunde bero på. Men sen kom jag på, här om kvällen la jag till ett litet minigolfspel på min blogg, det är den som har låtit! Nu har jag tagit bort den. Först var jag bara tvungen att provspela, men jag är lika kass på minigolf på datorn som på riktiga minigolfbanan!
Nu stundar en mysig kväll med maken och L. Det blir Körslaget på L´s begäran, helt ok. Blir bara lite tråkigt i längden så programmet är alldeles för långt. Men det är bara o tiga o lida, allt för att L ska bli glad.
Ha en mysig kväll alla vänner!

onsdag 14 januari 2009

Ännu en arbetsdag till ända...

Jaha, så har det gått en arbetsdag till! En bra dag på jobbet, utbildade några kollegor om Bostadsbidrag - gick över förväntan! Om ett par veckor ska de utbildas om Bostadstillägg - kommer nog att gå betydligt bättre då jag kan det ärendeslaget bättre.
Igår var vi med L till Mälarsjukhuset och tog bort två tänder som växte i gomen. Hon blev sövd så att hon skulle slippa uppleva allt slitande i munnen. Det gick fantastiskt bra! Hon var så himla duktig!! Pigg som en mört efter att hon vaknat upp, ville äta direkt! Så vi var hemma igen efter bara några timmar. Nu är hon ordinerad att ta det lugnt, äta värktabletter regelbundet ett par dagar, samt äta ganska flytande kost. Inga problem för L eftersom hon älskar soppa i alla dess former.
Vad gäller alla turer med Socialtjänsten och M´s möjlighet till egen lägenhet har det inte gått framåt. M ringde chefen i måndags, han höll på att bli galen! Arrogant och nedlåtande var hon. Hon undrade om det verkligen är bra för M att bo i egen lägenhet, han har ju epilepsi!!! Så uppenbarligen anser hon att epileptiker ska antingen bo hemma hos föräldrar hela livet eller bo i någon form av gruppbostad! Då lär kommunerna bygga många gruppbostäder!! All denna okunskap som vi mött i enbart detta ärende är helt otroligt! Någonstans har man ju alltid trott att de som arbetar på Socialtjänsten har någon form av formell kompetens... men det var nog naivt att tro. I alla fall sa M till chefen att han förväntar sig ett beslut inom en vecka, får han inte det kommer han att vända sig till media för att berätta om det bemötande han fått/får och den hjälp som lyser med sin frånvaro samt om den bristande kompetens som uppenbarligen råder på Socialtjänsten i Eskilstuna. Hyresvärden har ringt, de lovar att hålla lägenheten till måndag nästa vecka, de har flera som är intresserade. Himla bussigt av dem att ge M en chans! Tusen tack Akelius!
Mitt första barnbarn har just provat ut glasögon. Såg bilder på min dotter J´s blogg. Kanonfin blir hon! Stumpan klär fantastiskt bra i båda bågarna, så himla kul!
Jag är så fruktansvärt sugen på godis och andra onyttigheter. Inte har vi något gott hemma inte! Just nu tycker jag inte att det är så himla mysigt att bo på landet, så förskräckligt långt till affären... suck! Jag får väl lida i kväll då.
Näe, nu ska jag fixa mig en stor mugg te och krypa upp i soffan och tycka riktigt synd om mig själv!!

torsdag 8 januari 2009

Jag blir så ledsen...

I morse i bilen på väg till jobbet ringde socialtsekreterare Åsa, tyvärr kan de inte godkänna lägenheten till M! Hyran var för hög, de godkänner bara en hyra upp till 3 300 kr/m!! Vart hittar man en 2:a med den hyran??? Det kunde hon inte svara på, hon hänvisade bara till sin chef som var den som beslutat. Vi diskuterade en del, jag argumenterade massor, men hon kunde inte ändra på något, hänvisade bara till chefen. Ok, jag får väl ringa dit. Samtalet avslutat och jag grät, förbannade denna människa, skrek ut vad jag tyckte om henne. Det var ganska skönt, men ärligt talat så gick luften ur mig o jag kände att jag inte vill vara med längre, orkar inte med alla dessa strider när mina barn behöver hjälp... Startade bilen igen o körde vidare till jobbet. Satt i funderade, om det bara var hyran som var för hög, då kan ju maken och jag betala mellanskillnaden mellan den faktiska hyran o den Soc godkänner!! Bra idé tyckte jag! Ringer tillbaka till Åsa och berättar vad jag tänkt ut. Men hon kan ju inte bestämma något o framför allt inte ändra på något som Chefen har bestämt!! Suck. Nåväl, hon lovar att ta det med chefen och återkomma. Hon ringde åter sen em, tyvärr kunde inte chefen godkänna denna lösning!! Vad ger ni mig för den?! Hyran var för hög, därför kunde inte M få lägenheten. Vi betalar mellanskillnaden, M kan fortfarande inte få lägenheten... Vad är det jag missar?? Vad är det jag inte förstår?? Försöker få tag på chefen men misslyckades. Får försöka i morgon, hon har ju trots allt telefontid en hel timma i morgon!! Just nu vill jag bara åka dit och slå in ansiktet på henne, men det får man väl inte göra....
Annars har det väl varit en ganska hyfsad dag. Mina underbara arbetskamrater har sett till att jag fått skrattat mycket idag! Skönt, det behövdes efter alla hjärnblödningar jag fick när jag pratade med Åsa.
I morgon fyller M 20 år! Helt ofattbart att min lilla pojke är så stor!! Tänk om jag kan få säga till honom i morgon på hans 20 årsdag att det har ordnat sig, vi skriver kontrakt idag!! Vad lycklig han skulle bli! Idag när han ringde o frågade vad Åsa sagt o jag var tvungen att berätta blev han så fruktansvärt ledsen o besviken. Ständigt denna motvind!!
Fick just ett glas rödvin av maken så nu ska jag sjunka ner i soffan o slöa framför TV:n. Inte så kreativt, men så får det bli. Fortsättning i morgon om följetongen om Socialen.

tisdag 6 januari 2009

Nu åkte han ut....

julen alltså...idag på eftermiddagen fick jag nog, då åkte julen ut! Alla tomtar ner i lådorna igen, grankulor likaså, granen upp på vinden! Så skönt när ordningen blev återställd! Tänk att det är så varje år, kul att plocka fram allt pynt o sen oerhört befriande att få plocka bort allt igen! Det finns bara en rejäl nackdel, det är att jag blir tvungen att dammtorka... tycker inte att det är kul!! Ungefär lika trist som att stryka.... blä så trista sysselsättningar det finns!
I morgon bitti åker L till Örebro igen, skolstart. Det är blandade känslor för oss alla, trist med avsked, kul för L att träffa sina kamrater igen och maken och jag får tid att förbereda M`s 20 årsdag. Maken o jag ska åter till arbetet, kort vecka det har man ju blivit bortskämd med nu. I morgon ska jag även försöka få tag på M´s handläggare på Socialtjänsten, vi vill bara att hon ska säga att det är ok med den lägenhet vi hittat! Inte så mycket begärt... hyresvärden har lovat att hålla den till M denna vecka. Så alla ni där ute, HÅLL TUMMARNA!!!
Nu ska vi ta oss lite kvällste innan det är dags att få L i säng, upp tidigt i morgon. Örebro taxi står här utanför kl 07.00 i morgon bitti!

lördag 3 januari 2009

Överallt är det alldeles vitt...

Snön ligger så vackert på backen, elden i vedspisen värmer skönt!! Vad jag är glad att vi kostade på oss vedspisen... vad jag är glad att vi bor så fint på landet! Den mörka himlen är översållad av stjärnor... så fantastiskt fint! I köket sår en underbart god köttgryta och puttrar, potatisen är snart klar mmmm vad gott det ska bli! I kväll blir det en chokladpavlova till kaffet, lyxigt, jag vet... men jag hade så många äggvitor i kylen som väntade på att bli uppvispade så då blev det en pavlova. Maken och barnen är nöjda, jag med! Sen får vi se vem som går segrande ur valet av TV program, L vill se Körslaget, jag vill se Stjärnorna på slottet, maken vill inte se något av dessa program, M sitter nog på sitt rum och spelar TV spel.
Förresten var M och jag och tittade på en lägenhet till honom igår. Den var helt perfekt! En tvåa på 63 kvm, den ska tapetseras om så då får han välja hur det ska se ut. På onsdag ska vi övertyga handläggaren på Socialtjänsten att M behöver lägenheten... blir kanske inte helt lätt, sen ska vi övertyga Akelius att de ska hyra ut lägenheten till M, blir nog lite lättare...kanske. Om allt går som vi vill flyttar han in senast den första mars!! ev tidigare!!! Lite läskigt är det, men jag unnar honom att få börja ett eget liv. Att få visa för sig själv och oss andra att han kan stå på egna ben... för det tror jag faktiskt att han kommer att klara.