lördag 31 oktober 2009

Vi har tjuvstartat lite...

Japp, så är det, vi har redan provsmakat Ballerinakakorna med pepparkakssmak... Musiga vill jag lova! Vi är nu inne på förpackning nummer två!! Marabou Vinter.... också väldigt god! Har vi redan provat flera stycken faktiskt! Kryddig och god choklad.
Blossa glögg med mandarinsmak... jag var skeptisk. Men den är jättegod både kall och varm. Den smakar mer mandarin när den är varm än när den är kall. De andra glöggsorterna har jag köpt på ICA Maxi, har inte provsmakat dem ännu... men smakerna låter goda i alla fall!
Pepparkakorna då? Ja första burken är snart slut!! Vi fullkomligt älskar pepparkakor i juletider! Ännu godare om man har lite ädelost till, mums!!
kram, Marita





fredag 30 oktober 2009

Ni kan slappna av nu!

För alla er som suttit som på nålar, bitit på naglarna, knappt kunnat sova... nu kan ni slappna av! Jag var först på plats av mina kollegor på tågstationen i går morse!! Det ni! Fem minuter i halv åtta stod jag klar för avfärd med biljetten i hand och väntade på de andra... nu fick jag vänta en stund så biljetten la jag i fickan... tåget gick ju inte förräns åtta minuter i åtta. Mina kollegor blev väldigt, och jag menar verkligen VÄLDIGT imponerade!!!
Hemresan höll på att bli hur knasig som helst. Kollega Armi och jag tog en sväng i butikerna innan vi for hem. I god tid gick vi till stationen i Västerås (vi kom dit i god tid för att vi skulle vara säkra på att hitta dit i tid, vi har världens sämsta lokalsinne både Armi och jag. Vi skulle lätt kunna gå vilse i en sandlåda!), köpte lite färdkost (läs godis!), köpte biljetter så skulle vi leta reda på spår 3b.... hur i hela friden skulle vi ta oss dit???? Vi så spåret, men ingen tunnel.... Vi såg tåget komma in, fortfarande ingen tunnel för att ta sig till spåret!! Så av en händelse lyfter jag blicken aningen uppåt, se där!! Man ska gå på en inglasad bro ÖVER spåret för att ta sig till rätt spår!!! Hur skulle vi komma dit?? Vi irrade runt lite, hittade rulltrappan som skulle ta oss dit, rusade fram till trappan ner till spår 3b.... snabbt ut genom dörren fram till tåget och vad sker.... dörrarna stängs!!! Spontant ropar vi båda NEJ!!!!! Vi hittade en knapp på dörren som vi började trycka på som galningar, stirrade på konduktören som stod och småskrattade åt oss!!! Så gick dörrarna upp!! Pust. Vi hann inte mer än in på tåget så började det rulla!!! Såååå snopet det hade varit om vi missat tåget när vi hande kommit till stationen i god tid!!!

kram, Marita

onsdag 28 oktober 2009

I morgon

I morgon ska jag åka till Västerås och gå på kurs hela dagen. Det ska bli kul! Jag har bara ett litet bekymmer..... jag är tidsoptimist! Mina kollegor och jag ska ta tåget dit... Behöver jag säga mer?? Det är jag som ska lösa ut våra tågbiljetter. Det är jag som brukar komma springade med mobilen tryckt mot munnen ropandes - håll tåget, jag är på gång!!! Ställer er i dörren så att inte tåget kan gå ännu!!! Så rusar jag in på stationen med kortet i högsta beredskap köper biljetter till oss alla och vi kastar oss ombord medan konduktören blänger surt!! Tåget avgår bara några futtiga minuter senare än vad som var tänkt. Det går ju att köra in tiden, bara att gasa på lite!

När jag kommer hem från kursen ska jag hämta upp Linda (om inte John hinner före) hos mormor. De har firat höstlov tillsammans. Det ska bli så härligt att få hem den lilla pratkvarnen igen! Hon är ju så himla gosig!!

Hur går det med mina kurer?? Jotack, ganska bra. Kämpar på med Marabou, de har ju kommit med en ny smak Vinter heter den. Riktigt god faktiskt... smaksatt med julens kryddor!

Just nu är jag på jakt efter någon trevlig julmarknad där jag och kära syrran ska kunna få sälja alla våra fina självproducerade saker. Det verkar inte som det kommer att funka för syrran och mig att stå på Susannes julmarknad i Kungsör den 14-15 november. Trist, men så kan det vara ibland. Nu känns det bara så himla knasigt att inte få sälja nåt alls.

Håll tummarna för mig att jag ska komma upp i tid i morgon bitti och att jag ska komma i tid till tåget!!
kram, Marita

lördag 24 oktober 2009

Hummer

Idag blev vi bjudna på middag hos mamma! Underbar köttgryta med rostade potatisar och rotsaker till, mums vad gott! Syrran, Carina med make Owe var också där. Vi ses inte så jätteofta så det är så himla kul när det blir av.

Till kvällsfikat kom vår dotter Jenni med make Micke samt barnen Isac, Tilde, Emma och Melker. De hade varit och bowlat på eftermiddagen. Micke vann och Isac kom tvåa... Jenni kom sist...men man kan ju inte vara bra på allt! :-D

Nu när vi kommit hem igen ska maken bjuda mig på färsk svensk nykokt hummer!!! Ska bli supergott!!! Först ska vi natta Linda och koka upp lite mat till vovven också. Han brukar få nykokt grishjärta till mat, det tycker han är så himla smarrigt!!

Nu är det dags! Nu ska vi mumsa!
Kram, Marita

torsdag 22 oktober 2009

GRATTIS!!!

Till mig själv på namnsdagen!! Idag är det Marita som har namnsdag. Står paketen i stora travar här hemma?? Nej. Stod det en smarrig tårta på bordet när jag kom hem? Nej. Har mina kollegor firat mig idag på jobbet? Nej. Har telefonen ringt oavbrutet här hemma ikväll med gratulationer? Nej. Har kungen och drottningen hört av sig? Nej.
Ska det vara så här?? Ska jag behöva köpa presenter till mig själv och slå in i fina paket? Vad överaskad jag skulle bli!! Vad kan det vara i det paketet tro??! Näee. Jag får nog ta och styra upp det här till nästa namnsdag ( och jag har absolut ingen aning om när det är!!! Vi brukar inte fira sånt!). Jag tycker att jag borde få massor av fina paket, smaskigt till kaffet, lite fin sång... kanske.... eller inte.... Näe, vi brukar ju inte hålla på så där... men visst vore det trevligt!!

kramar till er alla och en alldeles speciell kram till Linn på Ekeskolan!!
Marita

måndag 19 oktober 2009

Var på auktion...

I söndags var min mamma och jag på auktion i Torshälla. Det är så himla roligt! Det fanns verkligen massor av fina saker och möbler. En del fick följa med hem. De ska göras rena och fina först, sen ska jag visa er alla fynd jag gjorde!!

Efter auktionen åkte maken, hunden och jag till våra vänner i Kvicksund på en eftermiddags fika. Vad mysigt det var att ses igen! Det var alldeles för länge sedan sist! De håller på att bygga ut sitt hus. Vad fint det blir! Vad duktiga de är!!

kram, Marita

lördag 17 oktober 2009

Kolla in vilka coola bilder!

Det här är jag, så ser jag ut (en inte alltför bra hårdag dock). Visst är bilden cool!! Det är min kompis Pävi, bilden under, som har hittat ett kul program där man kan lägga in fotografier i bilder!! Här är hon! Min underbara vän Päivi!! I morgon ska vi hem till henne och Rickard på en eftermiddags fika! Ska bli så himla kul att ses igen! Det är alldeles för länge sedan sist.
Kramar, Marita

Det blir inte alltid som man tänkt...

Inte var det öpppet i Susannes lada idag inte! Nähä, så blev jag inte klokare på hur det ska bli med julmarknaden.... suck! Jag får leta fram telefonnummret till Susanne, vart jag nu har lagt det... Ibland lägger jag saker på så himla fiffiga ställen!!! Ni vet, så att man säkert ska hitta dem igen... fast man lagt undan dem så att de inte ska komma bort eller ligga o skräpa... suck! Det händer mig väldigt ofta. Men jag gissar att jag inte är ensam om det. Vi är nog många som gör så!

Jula var i alla fall öppet. Vad med fiffiga grejer de har! Vilka bra priser! Både John och jag tyckte det var kul att gå där och titta och småhandla lite. Vi hittade en hel del fiffiga saker som vi ska inhandla under hösten.

Nu måste jag fortsätta att pyssla! Lite kaffe först bara! I morgon ska jag iväg på roligheter!!! Berättar mer om det sen...
kram, Marita

Hu ett sånt väder!!

Här blåser det halvstorm och regnar samtidigt!! Inte mysigt alls!
Nu ska vi åka till Susannes Antiklada i Kungsör och prata julmarknad med henne. Måste kolla upp alla praktiska detaljer, hur hon har tänkt sig... Sedan blir det nog ett premiärbesök på Jula som just har slagit upp portarna här i Eskilstuna.
Linda är kvar i Örebro denna helg, så hon slipper följa med på våra små turer. Hon gillar vekligen inte att åka till antiklador och butiker... hon gillar att fika! Så ska man få med henne får man muta med det. Idag ska hon och personalen på boendet gå och titta på handboll, det är match. Det tycker hon är kul för då får man tjoa så mycket man vill, och det vill hon, mycket!!!

Tack för fina kommentarer om mina små alster! Jag skulle nog kunna tänka mig att sälja via bloggen också, måste bara få fundera lite....
Kramar, Marita

torsdag 15 oktober 2009

LIte pysselbilder

Då är det dags att visa lite utlovade smakprovsbiler... De små virkade stjärnorna ska jag stärka så att man kan hänga upp dem i granen som julpynt... En närbild på en av alla mina rosor som jag har monterat som broscher... himla kul att göra dem faktiskt!
Ytterligare ett axplock av mina broschrosor! Jag är riktigt nöjd med dem faktiskt! Har fått beställning från kollega som vill ha en mörklila att ha på sin blus på hennes födelsedag! Kul tycker jag!


Ännu en bild på rosorna! Här har jag lagt dem i min fina glasklocka som jag fick av min underbara dotter Jenni och hennes härliga familj när jag fyllde år! Medan de väntar på att bli sålda får de pryda min matsal!

Hjärtan i alla möjliga former och med alla möjliga utseenden har jag tillverkat. Alla är unika, det finns ingen som ser likadan ut som någon annan. Det är faktiskt kul att göra dem, får lite ont i mina händer och fingrar bara... men det är det värt! Fler är såklart på gång. En del av dem är lite mer julinspirerade...
Spetshjärtan! Lite pilligt att göra dem, men kul!

Mer hjärtan smyckade med pärlor och spets!

Det här är bara en del av de alster som ska säljas på julmarknaden! Men ärligt talat, vad tycker ni om grejerna? Finns det någon som skulle vilja ha något av det jag gjort eller kommer jag att få ta med mig alla alster tillbaka hem igen efter julmarknaden? Jag är så tacksam om ni vill lämna era åsikter!
kramar, Marita

onsdag 14 oktober 2009

Pysslar

Jag håller på att pysslar för fullt på kvällarna efter jobbet och alla nödvändiga hushållssysslor. Jag har gjort, och ska göra fler, en massa ståltrådshjärtan som jag pyntat på olika sätt. Så har jag gjort en massa virkade rosor som jag gör broscher av, ska göra fler. Nu håller jag på att virka små stjärnor som jag ska stärka så att man kan hänga dem i julgranen som pynt. Sedan ska jag komma igång med träskyltarna...hjärtakuddarna....små vetekuddar....jul landskap med mossa och olika teman.... Om och jag säger OM jag ska stå på julmarknaden hos Susanne (hon med Antikladan i Kungsör) kan det nog komma att gå åt en del alster och då gäller det att inte ligga på latsidan!!! Jag är dock inte helt säker på att jag ska stå och sälja mina produkter där... Susanne har inte hört av sig så vi har inte pratat mer om julmarknaden sedan i somras... har via bloggar sett att marknaden ska vara den 15 november....känns inte som ett smart datum - folk har inte så mycket pengar att handla för då... Till helgen får vi allt ta och åka fram till Susanne och kolla av med henne hur hon tänkt. I morgon ska jag ta lite kort på det jag tillverkat och lägga in på bloggen. Tänkte be er säga vad ni tycker om det jag skapat hittills.... Jag kanske är helt fel ute!
Nu ska jag ta och stäcka ut mig i sköna sängen! Natti!
kram, Marita

lördag 10 oktober 2009

Våra fönster

Alltså, våra fönster är nu så smutsiga så att det är ett under att solen över huvud taget tar sig in i rummen... så känns det i alla fall! Det är så hopplöst! Jag har musarm och ska inte hålla på med sånt, då kan jag inte använda mina armar alls i flera dagar. Maken har fullt upp... Jag skulle behöva byta gardiner, det känns inte längre helt aktuellt med sommargardiner nu när hösten har kommit för att stanna. Men hur kul är det att hänga upp nya gardiner när fönstren är så smutsiga? Jag får nog allt ta och ringa hit en fönsterputsare!
kram, Marita

23 år sedan

I morgon är det 23 år sedan maken och jag blev ett par! Vi träffades på ICA Odengatan i Stockholm. Jag jobbade där, stod och plockade upp varor med min kollega. Så stod han där, bakom mig och började prata med min kollega. Det visade sig att de var kompisar. Jag vände mig om och tittade in i hans vackra blå ögon och ett underbart ansikte som det bara strålade om. Våra ögon liksom fastnade i varandra och jag var kär!! Kärlek på ögonblicket om man så säger! Efter det kom han in lite då och då för att prata med Marie, mig kollega.
En kväll, den 11 oktober 1986, skulle jag med Marie och hennes vänner ut på restaurang och disco (man gick på disco på 80 talet!!). John var också med, den kvällen blev vi ett par och har så varit sedan dess. Åren har inte varit utan bekymmer och turbulens... men vi har fixat det, tagit oss igenom dem utan att ta allt för stor skada.... Det är inte lätt att leva i tvåsamhet... Men alternativet är inte heller särskilt lockande. Så ibland kommer man till vägskäl i relationen. Många tankar. Många känslor.
Kram, Marita

onsdag 7 oktober 2009

Arga snickaren kanal 5

Oh my goood!!!! Kolla in Arga snickaren.... hur i hela friden kan en familj bo i ett sånt kaos??! Hela huset måste ju vara fullt av fuktskador!!! Åhhhh vad fint vi bor!!!
kram, Marita

måndag 5 oktober 2009

var med och tävla!!!

http://shabbychicliv.blogspot.com/2009/10/tavling-tavling-tavling.html

L a n t l i f: Utlottning

L a n t l i f: Utlottning

6 års kalas

Igår firade vi vårt underbara barnbarn Emma som fyllde 6 år. Det är så kul att hon fyller just på kanelbullens dag... hon ÄR en liten kanelbulle hela hon! Hon gillar verkligen bullar! Smaskiga tårtor, kanelbullar, goda kakor och en annan massa mumsigheter fick vi kalasa på! Alla utom lilla Melker som blir tre månader i morgon... men han ville nog gärna smaka!!! Han hade stenkoll på fikabordet!

Jenni och Micke samt min mamma passade på att uppvakta mig också då jag fyller år på tisdag. Mina fina presenter får ni se på tisdag! Jag blev i alla fall jätteglad!! Jenni hon vet precis vad hon ska köpa till mig!

Så tittade vi på alla barnens nyrenoverade rum. Sååå fint!! Jenni och Micke har under bara några dagar renoverat och möblerat om 4 barnrum!!!! Där går det undan vill jag lova! Så nu ska jag sy upp en massa kuddar som ska matcha barnens rum....

kram, Marita

lördag 3 oktober 2009

Middag hos mamma

Idag blev vi bjudna på en släktmiddag. Vi har en längre tid pratat om att ha en middag med härliga husmanskosträtter. Idag blev det av! Gulliga mamma hade gjort hemgjord rotmos, raggmunkar och fläsk, stuvad potatis och isterband. Så här är det; jag ääälskar rotmos - maken och Linda är fullkomligt ointresserade av det. Alla de andra utom jag är helt galna i raggmunk och fläsk - jag tycker verkligen inte om det. Så gulle mamma gjorde alla dessa rätter för att vi alla skulle få det vi tycker är så smaskigt!! Det var så rackarns gott!! Jag ska få rotmosrester av mamma som jag ska ta med och äta till lunch på jobbet nästa vecka!

Det blev lite shopping idag också. Köpte två jättefina kuddar i brun fuskmocka att ha i sofforna, Bratz docka till Emma som fyller 6 år i morgon (vår egen lilla kanelbulle!), lite fina kläder till Emma och ett par tunikor till mig ( 25 % på hela köpet på Kapp Ahl). Min garderob måste uppdateras lite, allt är sååå slitet och eländigt!

I morgon ska vi på kalas!

Kram, Marita

torsdag 1 oktober 2009

10 punkter om mig

Hej på er! Jag har läst sååå många bloggar där ni har skrivit 10 punkter om er själva. Himla rolig läsning! Så nu tänkte jag skriva det jag också.

1. Jag är väldigt överviktig. Det har ni väl redan förstått nu när jag berättat att jag ska operera mig för det.
2. Jag är en tidsoptimist. Tror alltid att jag ska hinna med tusen och en saker på en och samma gång - funkar sällan!
3. Jag är numer lite bohemisk. Har tidgare varit en sann pedant!
4. Jag har dansat jazzbalett. Jo, det är sant! Det var innan valkarna kom in i mitt liv och runt mitt liv.
5. Jag är oerhört lojal.
6. Jag är en fullkomlig anhängare av monoganism. Tror inte på otrohet.
7. Jag var 24 år, mamma och nyskild och min nuvarande make 19 år när vi träffades. Han bodde hemma hos mamma och jag kände mig som en "snusktant"!
8. Jag tycker att det är roligt med både bakning och matlagning.
9. Jag skulle vilja jobba som fastighetsmäklare....
10. ... eller som barnmorska!

Jaha, det var en del av mig! Nu ser jag fram emot fler avslöjanden i bland alla bloggare!
kram, Marita

Nu är det gjort!

Nu har jag varit i Nyköping och träffat doktorn. John följde med, tack snälla älskling! Operation blir det, men det har jag inte tvivlat på. Men jag får vänta.... om ca 6 månader blir det... Det känns jättejobbigt att jag måste vänta så länge! Jag vet, jag låter bortskämd. Men så här är det; mycket tidig vår var jag på information om operationen. Då lät det som att det inte skulle ta så lång tid... nu kommer det alltså att ske ca ett år efter informationen! För mig är det lång lång lång tid. Just nu känner jag mig ganska deppig över det. Jag är en ganska otålig människa där saker och ting helst ska ha skett dagen innan man ens kommer på att de ska ske! Jag föreslog för doktorn att de skulle fixa mig i morgon eller så... jag är inte så noga med vilken tid det sker... heller inte så noga med hur det sker... men näe då, det är bara till att vänta tålmodigt och snällt! suck!

När vi var i Nyköping såg jag en massa trevliga affärer jag ville gå in i och muntra upp mig med men maken bara körde förbi. Inte en enda butik, inte en enda loppis!! Jag som behövde muntras upp!

kram, Marita