måndag 31 januari 2011

Mina auktionsfynd!

I går, söndag, var mamma och jag på auktion i Torshälla....favoritstället!! Där blev det en del fynd! Det fanns så mycket fint, så bra priser! Roligt!! Jag tänkte visa några av mina fynd....
Jättefint matsilver "Haga". Jag är så svag för silverbestick!

Kaffeskedar "Haga" i äkta silver i ett jättefint etui!

En fin gammal flaska i träställning, fortfarande odiskad... kunde inte vänta!

Fler gamla vackra flaskor...ja, bilden är suddig, jag vet!


Fina ljusstakar i glas!


Mer fina ljusstakar i glas...


Helt underbara kaffe/the koppar i engelskt porslin!!

Ett gulligt uppläggningsfat i blått och vitt!

En fullkomligt underbar thekanna!!!

Himmel så många fina fynd jag gjorde, det här är inte allt...men jag kan ju inte begära att ni ska orka titta på hur många bilder som helst!!
kram, Marita

lördag 22 januari 2011

Var på loppis idag....

Ääääntligen skulle jag komma iväg på loppis!!! Så himla kul.... men det blev snopet....inga fynd! Åkte till en loppis till för säkerhets skull....inga fynd!!! Konstigt och trist! Så det blev till att fara runt lite i affärerna i stället. Men det blev inga speciella inköp där heller....tja, jag hittade rätt mycket fina servetter att använda till decoupage, och det var ju faktiskt roligt! Sedan blev det två små sötnosar som fick följa med hem, de hamnade i köksfönstret! Där får de sprida vårkänslor!!


kram, Marita

måndag 17 januari 2011

Arbete pågår!

Maken jobbar och står i med vårt sovrum! Garderober ska byggas in med förvaring ovanför, perfekt att förvara gästtäcken och kuddar! Garderoberna hade vi innan, de stod och tog upp plats i tvättstugan. Tröttnade dock på att ha trångt i tvättstugan så då gällde det att tänka till! De får helt enkelt flytta in i sovrummet och skapa en mysig vrå runt vår säng....tror det kan bli riktigt bra! Visar lite bilder....när det är klart ska ni få se resultatet!


Kram, Marita

fredag 14 januari 2011

Våra underbara amaryllisar!

Jag är så svag för amaryllisar!! Förra julen hade jag lyckats få tag på så fina vita...i år blev det bara röda i olika nyanser. De är verkligen underbara och blommar fortfarande för full här hemma!! Jag tänkte bjuda på lite fägring....


Ja, inte vet jag vad ni tycker, men jag bara äääälskar dem!!
kram, Marita

torsdag 13 januari 2011

Snuvigt!

Snörvel, snörvel....har varit förkyld hela veckan....Blä! Näsan rinner, ont i halsen, hosta, feber...men skam den som ger sig!! Jag har jobbat hela veckan... i med Ipren bara!!! Maken är bekymrad, underbara kollegorna likaså - tack underbara ni! Näsan för tankarna till "Rudolf med röda näsan...tra lalalalala...!"
kramar, Marita

måndag 10 januari 2011

Underbara tulpaner!!

Inför förra helgen kunde jag inte låta bli en underbar bukett rosa tulpaner. De är så underbart vackra!! Självklart åkte kameran fram! Vill bara dela med mig av alla vårkänslor de ger!Kramar, Marita

söndag 9 januari 2011

Tavlor i decoupage

Jag har provat tekniken decoupage, himme så roligt!! Min kollega Elisabeth visade oss på kafferasten i veckan hur man gör. Hon är väldigt konstnärlig och gör de mest vackraste tavlorna!! Hur som helst, jag blev inspirerad....iväg till affärerna för att inhandla material! Så hem och pyssla! Så roligt!!! Nu har jag knåpat ihop 12 stycken små tavlor som Linda ska ta med till skolan i Örebro i morgon, det får bli en var sin försenad julgåva från oss...
kramar, Marita

lördag 8 januari 2011

Stjärnorna på slottet

Ikväll är det Niklas Strömstedt som är huvudperson i Stjärnorna på Slottet kanal 1. Det tittar vi så klart på! När jag jobbade på ICA Baronen i Stockholm handlade han och hans förra maka Efva Attling hos oss, de var stammisar och var in till oss i stort sett varje dag. Han var en fullkomligt underbar person, så enkel och naturlig som man upplever honom på TV! Ingen märkvärdig kändis där inte!!! All heder åt denna underbara artist!!
kram, Marita

Renovering del 1

Äntligen ska sovrummet fixas till!! Vi har haft lite svår att bestämma oss för vilken kulör vi ska ha på väggarna. Att vi skulle måla var vi helt på det klara med då maken avskyr att tapetsera och jag har svårt att stå på pall (blir sååå yr!). Vi har provat lite olika kulörer och vi bestämde oss inne på färghandeln, utan att först provmåla! Tänkte ni skulle få vara med på resan mot ett snyggt och mysigt sovrum..... visar lite bilder på makens förberedelser....första omgången färg....japp, det blir brunt - ser ut som chokladpudding på väggarna!! Helt perfekt!
Här har underbara maken täckt in allt golv, alla fönster, dörr- och fönsterfoder, golv- och taklister! Nu är det roligaste kvar - att måla!!
Visst ser det ut som mumsig chokladpudding!!
Make in action med rollern!

Mer action bilder!!!

Mer bilder kommer när vi har kommit lite längre....
kram, Marita