fredag 29 april 2011

Åhh vad jag vill ha!!

Går åter igen och trånar efter ett stort vackert växthus! Som jag ska fylla med stora krukor med tomater, vindruvor och annat gott! Så ska där få plats underbara möbler att sitta och njuta i, en kamin och ljuslyktor... mmmm, drömma går ju!! Så här har jag tänkt mig att det ska kunna se ut...
Har en känsla av att jag inte är ensam...eller vad säger ni? Nog vore det läckert med ett sådant växthus på tomten!!
kram, Marita

tisdag 26 april 2011

Påsken hos oss...

Påsken blev verkligen toppenbra hemma hos oss, även om vi inte fick njuta av alla barn och våra fina barnbarn... Sonen, yngsta dottern och min mamma firade påsk med mig och maken. Vi njöt av underbar mat, varandras trevliga sällskap och gooodis!! Min mamma som är 75 år fick ett påskägg i år, det visade sig att det var hennes livs första!! Gissa vem som ska få påskägg resten av hennes liv! I alla år har hon fixat fina påskägg till oss barn, men aldrig själv fått något. Det gör lite ont att tänka på...


I morse började vardagen igen, upp klockan 05.30, fixa till mig själv och Linda så att hon skulle komma iväg i tid till fritids och sedan vidare till Ekeskolan i Örebro. Maken for iväg till sitt jobb och jag till mitt...vovsingen ställdes i rastgården, precis som vanligt! Det är helt ok med vardag, men långledigt med strålande sol och värme är inte helt fel heller!!
Hoppas ni alla har haft en underbar påsk! Kramar, Marita

måndag 25 april 2011

Mer Paris...

Så här stod vi ofta...letande på kartan vart vi var och hur vi skulle gå för att komma dit vi skulle! Men det var faktiskt förvånandsvärt lätt att hitta i Paris. Fransmännen var mycket tillmötesgående och hjälpte oss mer än gärna!

 Det här var en av mina favorittavlor i Louvren, mycket vackrare än Mona Lisa...tycker jag i alla fall. Titta på tygbiten hon håller i, hur i hela friden målar man så??!
 Vi hittade till det anrika cafet Lauderre...väl värt att leta efter!! Vilken miljö! Vilken service! Vilka kakor (makarones)! Vilket kaffe!! Om du ska till Paris, gör dig besväret att ta dig dit! Väl värt besväret!
 Hemresedagen och jag är hungrig!! Sitter och väntar på maten, har inga stora förväntningar då jag inte tycker att fransmännen har imponerat med maten...
Så kommer då maten och den är fullkomligt fantastisk!! Vilken kock! Vilken underbar köttbit!!! Såsen...oj oj oj... Såååå gott!!
Här har jag ingen aning om att maken fotar mig! Jag sitter vid fontänen vid Louvren och väntar på att han ska fota klart....Vädret, ja vad kan jag säga?? Underbart!!

Kram, Marita

lördag 16 april 2011

Tillbaka från Paris....

I natt kom maken och jag hem från vår minisemester i Paris. Där mötte vi verkligen våren!! Underbart väder, syrener, kastanjeträd och rosor stod i blom!! Helt underbart! Men himmel vad vi har gått....fötterna är fortfarande ömma! Vi var upp i Eifelltornet, drack champagne förstås!! Louvren var såklart ett måste, tittade på Mona Lisa som hängde i tryggt förvar med vakter på var sida om tavlan. Det som nog slog mig mest var att det var så rent överallt, människor var så vänliga och inte alls ovilliga att prata engelska med oss... Berättar mer nästa gång!
Kram, Marita

måndag 4 april 2011

Mina fina nya,,,,

Idag köpte jag nya röda, blanka och alldeles underbart fina gummistövlar på Granngården. Visst är de fina!! Vita fina snören på stövelskaften... såå bekväma! Nu ser jag fram emot att lufsa runt på vår leriga gräsmatta!!


Ja, jag är i alla fall superglad för mina nya röda vackra stövlar!!
kram, Marita