måndag 19 september 2011

Bakat som Leila!

Igår frågade jag dottern och maken vad de ville att jag skulle baka...de fick välja på en äppelkaka med vaniljgömma och Leilas whoppies. Båda recepten var nya och oprövade för min del. Såklart tyckte de inte lika, men de var snabba på att enas om whoppies. Gulliga Linda säger, - äppelkakan kan du ju baka på måndag!! Hon är inte dum hon inte! Helgardering! Men så har det inte blivit, jag har inte bakat någon äppelkaka idag...däremot har de mumsat på whoppies idag också! Eftersom vi är svaga för choklad i vår familj blev det såklart choklad whoppies!! Inte särskilt mariga att göra....smakar gudomligt! Men jag kommer att göra dem mindre nästa gång!
kram, Marita

söndag 18 september 2011

Inte min finaste sida kanske...

- Vad önskar du dig när du fyller år? frågade maken lite försiktigt i förmiddags.
Han fasar nog lite för detta varje år, jag är inte lätt att köpa presenter till. Eller...jo, det är jag i och för sig...jag tycker verkligen om att få en hel massa paket! Många ska det vara! Men så var det där med innehållet i paketet, där blir det jobbigt! Nåväl, vad svarade hans väna hustru?
 - Rena fönster, svarar jag med en lätt aggresiv ton.
- Det går banne mig inte att se ut genom våra fönster längre, såååå smutsiga är de!!! vräker jag ur mig med en lätt anklagande röst. För det kan ju han rå för att fönstren är smutsiga!! Eller??!
- Fast det vill jag inte ha i present, det är faktiskt inte så kul!
- Näe, svarar min älskade make.
- Det är det kanske inte... Han frågar inte mer. Men det gör inget för jag har kommit på en annan gullig önskan!
- En trevlig weekendresa!
- Det vill jag ha! - Men det kan jag väl inte få för du är ju i Italien då, när jag ska firas?! Det är så här att maken ska åka till Italien fredag till måndag för jobbets räkning. Men jag måste ju ändå vara så vän och mjuk och gnossa in det i hela han, att han inte är hemma när jag ska firas. För då minsann är han på den där resan jag så påpassligt tyckte att jag kunde önska mig! Han svarar inte... ser inte så himla glad ut... det är i sådana stunder jag inser att jag kanske inte är den vänaste, underbaraste kvinnan som finns.... Jaha, vad vill jag ha då?? Ingen aning! Inte den blekaste! Fast några träd att plantera ute på tomten skulle ju inte sitta fel.... Ett orangeri... Ett växthus... Sådär jag, nu är jag redo att svara på frågan på ett mycket trevligare sätt!! Grattis älskling att du har valt just mig till din livskamrat! Tack för att du står ut med mig, det är knappt att jag gör det själv!

kramar, Marita

lördag 17 september 2011

Varför går det inte??

Jag tror jag blir galen!! Förbaskade blogger! Jag kan göra inlägg...det går alldeles utmärkt (även om jag inte gör det så ofta numer...), men jag kan inte lämna kommentarer hos er alla underbara bloggisar! Det är så himla trist....jag läser underbara inlägg, skriver kommentarer...men så går det inte att spara kommentaren. Är det någon mer än jag som har samma problem?? Är det någon som vet hur jag ska få ordning på eländet?

kramar, Marita

måndag 12 september 2011

Plockade lite rosor....

I helgen plockade jag in några rosor från rabatten.... De doftar ljuvligt! Den rosa rosen (kommer inte ihåg vad den heter....) står i full blom, så har den gjort ända sedan i våras! Rosorna blir helt enormt stora!! Den vita lilla skönheten är nyinköpt för året...så bedårande!! Min underbara make, som är helt suverän på att fotografera har generöst delat med sig av de bilder han tog! Titta och njut! Synd att det inte går att känna dofterna....Ha en underbart fortsättning på veckan! Kramar, Marita

lördag 10 september 2011

Marknad!

Idag var maken och jag på den årliga marknaden i Torshälla. Det är helt otroligt, men vart enda år skiner solen när marknaden ska vara! Det kan ha regnat hur mycket som helst dagarna innan, men så är det marknadsdags och solen gassar från klar himmel!!! Helt underbart! I år tycker jag nog att utbudet inte var lika variationsrikt som det brukar vara, men många "knallar" var det 120 st får man nog vara rätt nöjd med! Handlade gjorde vi förståss! Det blev en underbar pepparkorv,Salmbärssylt, Havtornssylt, 6 kg lingon, färska hallon, dinkelpepparkakor.... ja ja! Bara ätbart, jag vet! Fika gjorde vi så klart! Underbart gott kaffe med nybakt kanelbulle och toscakaka!! Mmmm!! Fniss! Mera ätbart!! Maken hade kameran med sig och delar så snällt med sig av sina fina bilder!
Ha en underbart fortsättning på helgen! Ikväll tittar vi på speedway på tv....alltid lika spännande!
kramar, Marita

Tittade på film igår...

Igår kväll tittade maken och jag på film. Vi laddade ner Änglagård 3 på Viasat On Demand...tusan vad bekvämt det är! Man behöver inte skutta iväg till något uthyrningsställe, behöver inte komma ihåg när filmen ska tillbaka! Det är bara att beställa via tv:n och titta på en gång!! Passar mig perfekt!
Jag hade absolut inga förväntningar alls på filmen....den har ju inte hyllats precis! Men jag gillar den, den håller samma kvalite som de andra Änglagårdfilmerna, har samma känsla och tempo. Jag rekomenderar den till alla som inte förväntar sig en riktig actionrulle!
kram, Marita

torsdag 1 september 2011

Är det årets sista?

I helgen som var plockade jag in en underbart vacker liten vit ros från rabatten. Det blev några kvistar lavendel också! De doftade underbart både rosen och lavendeln! De fick stå på vårt "gottebord" som vi har i vardagsrummet. Den står centralt i vårt hem, man går förbi väldigt ofta. Så vi har verkligen fått njuta av blommornas skönhet och underbara dofter! Men så blir jag att fundera.... kan det vara så att det är året sista ros?? Jag hoppas innerligt på några sköna somriga dagar till...

Snart stundar helgen till och i alla fall jag är ledig!! Linda kommer hem från Örebro, härligt! Vi ska fylla helgen med marknader både lördag och söndag! Det ser jag fram emot!
Ha det så gott alla underbara! Kramar, Marita