måndag 27 februari 2012

Bokrea som gav inspiration!

I fredags när jag var in till ICA Maxi för att handla helgens mat blev jag sugen att kika runt bland böckerna på bokrean. Där fick jag tag på en underbar bakbok...


När maken och jag var i Paris fick vi smak för dessa underbara bakverk...makroner... Så frasiga med en underbart krämig fyllning! Så inte kunde jag låta bli denna underbara lilla bakbok! I söndags kunde jag inte hålla mig längre, var tvungen att öppna och bläddra... läsa och bli sugen att baka... Sagt och gjort! Fram med alla ingridienser för bakning av vaniljmakroner! Inte låter jag mig begränsas av inledningens ord att många bagare har kämpat länge för att bemästra denna lilla kaka! Att få till den så där perfekt! Nehe då! Fram med mixer och sprits... mandelmjöl och äggvitor!! Man får inte blanda runt smeten för läge... och inte för lite... oj oj oj! Om man blandar runt för lite blir kakorna toppiga och det ska de inte vara, de ska vara helt platta. Om man blandar runt för mycket flyter de ut för mycket... jösses!! Hur länge är för länge?  Eller för lite?? Ja ja, det var ju bara till att göra så gott jag kunde! Så här blev de....


De små raringarna är inte platta, de är lite toppiga, så helt klart har jag blandat smeten lite för lite.... Men ser ni det bedårande lilla kakfatet de ligger på?? Så himla fint! Köpte fyra stycken små sötnosar på Café till salu! Så perfekt att servera en varsin liten bakelse på! Nåväl, kakorna blev ju inte som de vi åt i Paris... men för att vara första gången jag provat är jag riktigt nöjd!! De håller sig bara ett par dagar i kylen så maken jobbar på, han ställer upp och mumsar i sig godbitarna för smaken är det inte något fel på!! De är frasiga och lätt sega i mitten, precis som de ska vara!



Ha en fortsatt underbar vecka! Känner ni att våren är på gång?? Underbart!!! 
Kramar, Marita

söndag 26 februari 2012

Vad var det jag köpte??

Jag berättade ju att maken, Linda och jag var till Kumla igår och fikade på http://kafetillsalu.se/ där blev det ju förutom en god soppa en hel del shopping....tanken var ju att ni idag skulle få se vad jag har shoppat. Det ska ni få, ni ska få se en del av allt jag fick med mig. Det har dock inte varit helt lätt att fota allt idag. Men om ni är en smula förlåtande kommer det lite bilder... mer en annan dag!
 Den söta ljusstaken i zink, tänk så fint man kan pynta den utifrån årstid!! Mossa till jul, lite gräs till påsk..... så söt!

 En underbar liten ljuskrona för värmeljus... bilden gör den inte rättvisa alls...men vi njuter av den! I kväll har vi tänt den och den är så fin!

Ljushållaren i glas i ett lagom stort format, i köket har jag en väldigt stor står på köksön. Den är också fin men lite för stor för soffbordet så därför blev den här helt perfekt till soffbordet!

Nu har jag ju inte lyckats fånga allt på bild idag... så jag får nog återkomma!

Jag har bakat idag, en svår rackarns kaka har jag vågat mig på! I morgon berättar jag mer och visar bilder!
Ha en underbar söndagskväll så hörs vi mer i morgon! Kram alla vänner!!/Marita


lördag 25 februari 2012

Café till salu


Idag for maken, yngsta dottern Linda och jag på en liten dagsutflykt till Kumla. Vi har hört så mycket bra om Café till salu (tack Lotta Appelros för det!) att vi inte kunde hålla oss längre....nu var det dags för ett besök!! Det ångrar vi definitivt inte!! Underbart soligt, om än blåsigt väder, perfekt för en bilfärd....Väl framme började vi vårt trevliga besök med en underbart god Goulachsoppa. med creme fraiche och nybakt bröd... sååå gott i sällskap med underbara Lotta!!! Sedan blev det en hel del shopping för min del, maken och Linda gick ut på en promenad & fotorunda. (det är maken som har tagit bilderna i dagens inlägg, tack älskling!!). I morgon får ni se vad jag har köpt för fina saker!! En trevlig avrundning med kaffe och kaka på samma café innan bilen vände åter till Eskilstuna! Tusen tack Mia för ett trevligt besök i din och din systers fina butik/café! Vi kommer åter! Titta och njut! Maken missade dock att fota i den trevliga cafédelen... men vi får nog fler tillfällen till det!!







Kramar, Marita
PS. I morgon kommer bilder på mina underbara inköp! Kanske visar jag vad jag köpt till vår fina dotter Jenni....

fredag 10 februari 2012

Underbara helg!!

Underbara fredag.... hela helgen bara väntar på att bli fylld av trevligheter!! Nåja, det blir väl inte bara skojsigt.... i morgon lördag ska jag jobba övertid på dagen... men till kvällen blir det desto trevligare! Då blir det festivalyra hos oss!!! Lite godsaker och en massa melodifestival! Maken ska besöka en fotomässa, inhämta en massa inspiration!

Söndagen blir mer lustfylld för min del...då blir det auktion! Hämtar upp mamma för en heldag i auktionshallen i Torshälla! Ska bli riktigt roligt, även om det inte var så länge sedan sist. Maken ska snickra på köket...jag vet, vi byggde huset för sex år sedan så vad kan finnas att göra i vårt fina kök?? Oj oj oj vad jag tycker att vi har lyckats lyfta köket till ytterligare en nivå, både vad gäller utseende och funktion! Tänkte visa bilder när vi är klara, det är lite småplock kvar...lister och sånt ni vet!

Tills dess bjuder jag på lite vackra rosor från vår trädgård i somras! Jag känner nästan doften av dem! Nog är de underbara!! Jaha, vad ska ni andra roa er med i helgen?? Berätta gärna!
kram, Marita

onsdag 1 februari 2012

Ett underbart ägg!!

När jag var på auktionen i söndags lyckades jag ropa in detta fina porslinsägg för en ynka liten struntsumma!! Den är handmålad, går att öppna.... och inuti finns det....
...en pytteliten parfymflaska i glas! Det finns parfym kvar i flaskan, men doften finns inte kvar. Men vad gör det?? Ägget är fullkomligt bedårande! Kommer från Paris! Mer fynd en annan dag!
kram, Marita