Glödhoppor 5 - 6 st.
3 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2,5 dl youghurt naturell
0,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 msk honung eller sirap
Blanda alla torra ingridienser i en bunke, tillsätt youghurt och sirap, rör om till en deg. Tillsätt mjöl tills den inte kletar fast i kanterna på bunken.
Dela i 5 - 6 delar (jag delade i 6 delar), kavla ut till ganska tunna rundlar.
Nagga dem och stek i torr stekpanna på medelstark värme ett par minuter på var sida. Serveras nygräddade. Mums!!
Nu kan man tro att vi inte gör annat än äter hemma hos oss, men det gör vi faktiskt!
kram, Marita
Men du vad gott detta ser ut. Måste absolut testa detta recept:-) Undrar var namnet kommer ifrån "glödhoppor"?
SvaraRaderaSkrev en kommentar längre ner angående din op.
Lägger till mig som bloggföljare hos dig.
Kram
Glödhoppor ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaKramis Lisa
Mums, vad gott det ser ut.....Och mysigt! Härligt med färskt bröd så där på morgonen! Äta bör man annars dör man....Fniss! Tack för din gulliga kommentar hos mig och Ha nu en riktigt Bra vecka! Många Kramar Therese
SvaraRaderainga glödhoppor men assistenten går för fullt.....jag testar din chockladmousse......betyg kommer sen.
SvaraRaderaTAck Marita!!!
SvaraRaderaGlödhoppor...har jag aldrig hört tidigare men smakar säker gott.......
Ha en bra vecka!
MiaMaria
Här sitter jag och är hungrig och så kommer jag till dina glödhoppor, mums så goda de ser ut.
SvaraRaderaKram