söndag 20 mars 2011

En underbar helg med maken!

Min härliga make överaskade mig med en romantisk weekend i Stockholm! I lördags morse for vi till Stockholm och tog in på Sjöfartshotellet på söder i Stockholm. Maken hade smusslat ner en flaska champagne i väskan utan att jag hade märkt något! Smarrigt! Vi strosade runt på söder, åt en god lunch, shoppade lite.... På kvällen promenerade vi till Ängelen i Gamla Stan, maken hade reserverat bord till oss. Vi åt en gudomlig middag, delade på en makalös dessert, drack ett underbart vin!! Helt perfekt!

KOLINGENS ENGEL (det här åt jag, nästan stönande av njutning!)

Saliga äro de som älskar mat. Mörad oxfilé med sparris, champinjoner,
chipotlebearnaise och Idahopotatis. Garanterad änglamusik
i magen!

THIMMYS HONUNGSGLACERADE ANKBRÖST (det här åt maken, jag provsmakade och det var gott!)

Honungsglacerat ankbröst, serverad med chorizo, rösti, grillad sparris och portvinssky.

CRÈME BRÛLÉ (den här var det helt omöjligt att inte stöna när vi åt!!)

Klassisk brûlée tillagad på bästa råvaror; vanlijstång, ägg, mjölk och grädde. Med ett fint skikt av karamell.

Vi blev kvar på Ängelen, i deras pub då de hade ett bra live band där som sjöng och spelade härlig musik! Fram på natten strosade vi tillbaka till hotellet, landade i deras trevliga bar, njöt av lite mer gott vin....mmmmm!
Söndag morgon bjöd på en god hotellfrukost. En skön promenad i det vackra vädret. Vi kilade in på Fotografiska, tittade på fotoutställning där olika fotografer visade sina alster. Vi passade på att fika där....vi kunde inte motstå deras räksmörgås! Helt makalösa!!
champagne på rummet!

utsikt från vårt hotellrum

den underbara räksmörgåsen!

Bilderna är tagna med min Iphone så kvaliten kan vara lite si och så! Men vad gör det när allt var både gott och trevligt! Tack älskade maken för en underbar helg!
Kramar, Marita

söndag 6 mars 2011

Jag är kvar....har varit lite upptagen

Hej alla underbara bloggvänner! Nu var det allt bra länge sedan jag skrev ett inägg....har varit lite mycket. Jobbar hur mycket som helst, när jag inte är på jobbet blir det en massa decoupage. Jag gör tavlor där jag blandar decoupage och akrylfärg...det är ruskigt roligt! Har du inte provat tycker jag att du ska göra det!! Mina underbara kollegor bestämde att mina tavlor skulle visas upp på jobbet och där har tavlor blivit sålda!! Såååå roligt!! De är tillverkade för att hänga på väggarna här hemma, ganska romantiska och så vill kollegorna köpa dem!!! Vilken fin bekräftelse på att det jag gör är rätt ok!!

Annars då? I fredags köpte jag två nya vackra orkideer...vackra och billiga! Svårt att låta bli med andra ord!

I dag har maken, sonen Micke och jag varit till IKEA i Västerås och köpt en ny hylla "Expedit" till hans lägenhet, en ny lampa, en tavla och lite småplock.... Jag fick också med mig lite smått och gott hem...en hurts, 8 kuddar som jag ska göra stolsdynor av mm. Tänk att det är så kul att shoppa!!

I går var maken och jag till Stockholm. Maken kom med idèn när vi gick upp till en tidig frukost och den var jag inte sen att nappa på!! Vi strosade runt i Gamla Stan, åt en underbar lunch på Michelangelo (kan jag varmt rekomendera!!) god mat och trevlig service!, lite shopping och massor av underbar samvaro med min härliga make!!

Och idag har min underbara man bokat en vårresa till Paris!! Vi två, på tu man hand i den mest romantiska stad man kan tänka....Paris!!!


kram, Marita