onsdag 27 oktober 2010

Har plockat om lite i köket....

För några veckor sedan var min mamma och jag på auktion...där gjorde vi som vanligt en hel massa fynd! Min mamma köpte ett väggskåp i furu som inte var vackert alls....den tog jag hand om och piffade till med lite slipning och vit målarfärg! I skåpet hamnade kaffe och thekoppar med kannor och sockerskålar som jag inhandlade på samma auktion! Lite hyllor kom upp på väggen, köpmandisken fick flytta in i köket. Jag tycker att det blev riktigt fint! Synd bara att väggen bakom är en gipsskiva som vi inte har gjort något med ännu....När sonen flyttade hemifrån satte vi igen dörröppningen till hans rum. Tanken är att vi ska sätta upp en vit spontvägg. Tålamod tålamod.....har jag dessvärre dåligt med, suck!



kram, Marita

tisdag 19 oktober 2010

Nya möbler!

Igår for maken och jag till Örebro och hämtade vårt nya matsalsbord och stolar.... Vi passade på att ta med det bord vi bytte ut, Ann-Sofie och hennes underbara familj tog sig an det i stället. När vi ändå var i Örebro passade vi på att stanna till på IKEA. Så blev det en mugg kaffe och en smarrig bulle på Lindas boende, sååå mysigt!!
Bordet och stolarna kommer från butiken Nice i Mareibergsköpcenter i Örebro. Underbara!!
kram, Marita

söndag 17 oktober 2010

Emma 7 år

Igår var det kalas hos vår äldsta dotter Jenni, hennes Emma har fyllt 7 år och det var dags att fira henne! Paket, tårta och en massa annat gott blev det!
Sådär ja, nu är presentpappret borta! Nu gäller det bara att få upp kartongen också!
Emma, pappa Micke och morfar tar sig an hopmonteringen av stereon. Nu är det dags att prova om den funkar också!

Melker var på sitt bästa fika-humör!! Han åt nog mest av oss alla!!

Min mamma, småttingarnas gammelmormor var så klart med! Barnen fullkomligt älskar henne!!

Vår Micke och hans härliga flickvän Ullis var på ett strålande humör!
kram, Marita

söndag 10 oktober 2010

Vilken underbar middag!!

Idag blev maken, yngsta dottern och jag bjudna på middag hos Päivi och Rickard. Underbara rara vännerna bjöd på....håll i er....pite palt!! Då de tillagats igår värmde Rickard upp dem i stekpannan....åhhhh så makalöst smarrigt!! Det är Rickards underbara mormor Viola som har gjort dem...himmelskt gott! Linda och John har inte ätit pite palt tidigare, så de hade ingen aning om vad de skulle få njuta av! De njöt!! Palten äter vi precis som man ska med en rejäl klick smör som ska smälta ner och en klick lingonsylt!!! Så här efteråt ångrar jag att jag inte tiggde med mig lite extra att ha till lunch på jobbet i morgon....hm...
Kram, Marita

fredag 8 oktober 2010

En liten tjuvstart....mums!

Maken for till Systembolaget för att köpa lite rödvin till helgen...Till min stora glädje hade han fått tag i en flaska av årets glögg...saffransglögg!! Inte kan vi vänta till advent inte...näe, vi provade en varsin slurk på en gång! Sååå gott!!

(bilden är sååå suddig, jag vet....men kameran och jag var inte överens...)
kram, Marita

onsdag 6 oktober 2010

Hipp hurra för mig idag!!

Japp, hurra för mig! Idag fyller jag 48 år....kan inte fatta att jag är så gammal. Inuti känner jag mig inte en dag äldre än 30.... Men det är bara att gilla läget! Tusen tack min underbara familj som har gjort min dag så speciell! Tusen tack alla vänner som har gratulerat mig idag!!

I morse vaknade jag av vacker sång från min förkylda make och vår förkylda dotter.... Jag fick frukost på sängen, fina presenter... När jag kom hem från jobbet idag hade maken tänt massor av levande ljus, ställt en underbar bukett röda rosor på spegelbyrån i hallen...middagen lagade han till, dukat fint hade han gjort också! Kaffe och tårta efter maten!! Vad mer kan man önska??! Jag är verkligen lyckligt lottad!!!
kram, Marita

söndag 3 oktober 2010

40 kilo!

Sedan den 1 februari 2010 har jag gått ner 40 kilo! Det känns verkligen härligt! Nu är det inte så himla många kilo kvar... Hade tänkt börja träna på Nautilus på måndag, men tji vad jag bedrog mig! Förkyld och eländig...då ska man inte träna.
kram, Marita

lördag 2 oktober 2010

Jag tog en lott...

När vi åkte hem från Örebro idag stannade vi till vid ICA Maxi, behöver köpa lite mjölk och annat.... På väg ut ur affären stannade jag till vid ett chokladhjul, butiken har 3 årsjubileum, satsade på nummer 62...hjulet snurrade.... saktade ner och stannade på... nummer 62!!! Vad vann jag?? En jättechokladkaka!!!! Ja i alla fall förpackningen, inuti är det massor av 100 grams chokladkakor!!! Så nu ligger jag på plus hos maken och yngsta dottern!!!
Kram, Marita