lördag 26 september 2009

Konstinvigning i Örebro


I onsdags åkte maken och jag till Ekeskolan i Örebro, det var dags för terminens föräldradagar. När vi kom fram och strosade runt på gården fick vi se allt fint som kommit till sedan senast. Lekytorna för eleverna har förbättrats och konstnären Jennifer Forsbergs verk hade just installerats. Sååå fint!


På torsdagen var det dag för invigning med pompa och ståt!! Konstnären Jennifer var ju en självklar gäst, generaldirektör Specialpedagogiska skolmyndigheten Greger Bååth var där, Cecilia Nielsson konsthallschef berättade om konstverket och samarbetet mellan konstnären och skolan, Mikale Adserius generaldirektör Statens konstråd, Peter Karlström VD Specialfastigheter samt personal från skolan och vi föräldrar. Musiklärare Peter Edvinsson framförde sitt eget musikstycke Classical Elements på piano. Mycket vackert! Eleverna slapp höra talen, de mötte upp ute på gården då konstnären tog oss med på en konstpromenad. Det bjöds på mingel med cider och goda snittar.
Molnet - "pinnarna" som håller molnet uppe symboliserar regn.

Den - sitter på berget som är gårdens högsta punkt och blickar ner på Eken med de små lilleputtarna som är på väg upp, undan från regnmolnet.

Till höger, Lilleputtarna (de har inte fått något namn ännu) strävar upp för lilla backen för att ta skydd under eken från regnet som kommer från det vackra molnet.



Torsdagskvällen hade vi föräldrar till vårt förfogande. Vi inledde kvällen med styrelsemöte där jag blev vald till adjungderande ordförande. Vår ordinarie ordförande är på grund av sin hälsa tvungen att lämna sin plats till förfogande under sittande mandattid. Sedan blev det vin och kallskuret. Riktigt gott och väldigt trevligt!! Det är så himla roligt att träffas och få umgås på ett så otvunget sätt!

Fredag morgon var vi alla trötta! Det blir ofta så efter torsdagskvällens umgänge! Fniss!! Men vi fick uppleva underbar sång på skolsamlingen då skolans elever, våra barn, sjöng för oss. Alltid lika uppskattat! Hemresa efter lunch. Tänk att det alltid är så skönt att få komma hem!!

Dodge, vår vovsing, blev också väldigt glad att vi kom hem igen. Han hade haft några bra dagar med vår son Micke och hans flickvän.... men det är väl för honom som för oss - borta bra, men hemma bäst!!

Till slut, lite vackra bilder på den fantastiska eken som står mitt på gården!



















kramar, Marita

2 kommentarer:

  1. Jag vill bara berätta att bilder och text såg MYCKET bättre ut när jag förhandsgranskade innan jag publicerade!
    kram, Marita

    SvaraRadera
  2. Äh, Marita det ser bra ut nu också men tack för informationen. Det är alltid roligt när de gör något för att göra barns miljö vackrare tycker jag.

    Kram Lisa

    SvaraRadera