fredag 30 april 2010

Grattis Linda!!


Idag fyller vårt yngsta barn Linda 19 år! Himmel vad tiden har gått fort!! Det känns som igår när hon kom till världen... Jag blev igångsatt då jag hade gått 21 dagar över tiden, ändå tog det 25 timmar innan hon ville komma ut! Förlossningen gick alldeles utmärkt. Vi hade fått en stor och fin flicka, 4,3 kg! Men sedan, på natten, blev hon medvetslös. Det var stor dramatik. Hjärtat stannade, hon var blå. De fick igång henne igen men hon fick stanna på neonatalen för observation. Sedan blev hon gul och fick sola några dygn, det hjälpte dock inte. Hon orkade inte äta utan sondmatades. Det var svårt att få kontakt med henne. Men personalen på avdelningen hävdade att hon var lugnare när vi var där med henne. Efter en vecka på BB åkte jag hem, utan mitt lilla barn. Fy vad det var hemskt att lämna henne där! Det brukar ju vara en rolig dag att åka hem från BB, men inte denna gång. Efter tre veckor fick vi hem vår lilla flicka! Då var det fest hemma hos oss!!
Men sedan visade det sig att hon var mycket sjukare än vad både vi och läkarna trott. Hennes lever fungerade inte, hon kunde inte gå upp i vikt och hon blev allt gulare. Så det blev många dagar och nätter på sjukhus för undersökningar och behandlingar... Nåväl, nu är hon i alla fall inte längre sjuk på grund av sin lever. Under hennes första levnadsår har vi kommit till insikt att hon är blind, autistisk och utvecklingsstörd. Till en början var det verkligen tufft med dessa diagnoser, men nu tycker vi inte att det är så jobbigt längre. Det funkar för Linda och då funkar det för oss också! Hon upplever att hon har ett bra liv och det räcker för oss!
Idag ska hon firas vår fina flicka! Paket att öppna, god mat och till kvällen blir det marängsviss. Det har hon beställt! Sedan blir det väl en sväng till någon valborgsmässoeld. I morgon kommer syster med familj, bror samt mormor och firar vår tjej! Det ser hon fram emot! Är det något Linda gillar så är det kalas!!
kram, Marita

4 kommentarer:

  1. Ååhh, gratulera er lilla, stora flicka jättemycket från alla i Snäckskalsdalen på hennes stora dag!
    Klart man måste få marängsviss på sin födelsedag. Det är en favorit här också! När det finns, kan jag inte sluta att äta, finns ingen botten!
    Ha en riktigt bra Valborg och Första Maj!
    Igen, Stooor Födelsedagskram!
    Agneta

    SvaraRadera
  2. Hälsa och gratta Linda på hennes stora dag!
    Här skippade vi majbrasan ikväll, vi har grillat och myst på altanen istället.
    Nu har jag Taxijour, skjutsning och hämtning inatt står på schemat.
    Det låter så gott med marängsviss, det var längesen vi gjorde det.
    Hoppas ni har haft en fin Valborg ( och födelsedag! ), och njut av helgen.
    Kramar från Carina

    SvaraRadera
  3. Nej nu slänger jag mej i bilen för att få gratulera Linda och få lite maränger innan jobbet.

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Hoppas att ni fick en mysig kväll och att din lilltjej fick en bra födelsedag.

    Ha en bra vecka, kram Rebecca.

    SvaraRadera